طريقة عمل المقلوبه
المقادير
دجاجه ( اربع قطع )
3/4 كيلو رز
ملح
فلفل اسود
معلقة سمنه
وبهار طبيخ
دقه صفراء ( كركم , عصفر)
زيت للقلي
زهره ( قرنبيط ) حجم وسط
بصله
ماء
الطريقه
يسلق الدجاج مع البصل والملح لمدة ساعة ونص ثم يصفى وتوضع عليه البهارات وفنجان من المرق
ويغطى ويترك على نار خفيفه حتى يتحمر الدجاج ثم نضع فوقه القرنبيط المقلي وباقي المرق
ونتركه يغلي لمدة ( ربع ساعه ) بعدها نضيف الارز المنقوع اليه ونتركه على النار
حتى يتشرب الارز المرق نضيف على الوجه ملعقة السمنه
ويمكن اضافة المكسرات اليه
4 التعليقات:
يم يم باين عليها كتير شهية
علي فكرة يا دودي هي تشبة الكبسة المصرية بس بدال
الارنبيط بدنجان
تسلم الايادي يا قمر
دمتِ متالقه
برضو احا بنعملها على قرنبيط وباتنجان
واوقات ناس بتحط بطاطا وجزر
بس كتير طيبه
تسلمي يا شذا
واااااو شهية ^_^
ربنا يخليكي يا تايلاند
نورتي
إرسال تعليق
تذكر قول الله
( وما يلفظ من قول الا لديه رقيبا عتيد )
ويسعدني ابداء رأيك في مواضيع مدونتي